Zupa czosnkowa Czeska- Żadna inna nie dorówna smakiem tej zupy. Jej smak zapamiętasz na długi czas.
Każdego dnia w moim menu znajdzie się zupa. Właśnie dlatego lubię eksperymentować z nowymi przepisami na zupy. Zupa czosnkowa Czeska jest naprawdę bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a moja rodzina ją po prostu uwielbia. Spróbuj, a na pewno będziesz zachwycona.
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
4 ziemniaki
-
600 gram mięsa wieprzowego
-
Cebula
-
3 ząbki czosnku
-
Kilka kromek chleba
-
2 liście laurowe
-
Pęczek koperku
-
Do smaku czarny pieprz
-
Sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Dokładnie umyj mięso, następnie za pomocą ręcznika papierowego osusz je i pokrój na kostkę o średniej wielkości. Do dużego garnka (4 l) wlej wodę i gotuj mięso wraz z liściem laurowym przez około 20 minut.
2. Po upływie tego czasu wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki. Na rozgrzaną patelnię wlej olej , następnie wrzuć pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę dopraw solą, pieprzem , całość przenieść do garnka.
3. Jajka ubij w misce i małym strumyczkiem wlewaj do zupy ciągle mieszając, przez 7 minut gotuj.
4. Dodaj na sam koniec posiekany koperek, wymieszaj i zdejmij z ognia. Na 30 minut zostaw pod przykryciem.
5. Kromki chleba pokrój w kosteczkę, smaż je na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. To już wszystko!
Przygotowaną zupę podawaj z gotowymi grzankami. Zaprosi swoich bliskich na pyszną zupę. Życzę smacznego!
Komentarze