Zapiekane brokuły z dodatkiem pieczarek- to połącznie smakuje wyśmienicie.
Przepis poniżej na zapiekane brokuły z dodatkiem pieczarek możesz podawać jako dodatek do dania głównego lub jeść je samodzielnie.
Sposób przygotowania jest banalnie prosty. Nie potrzebujesz dużo czasu, ani nie pobrudzisz dużej ilości naczyń.
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
Jaja- 5 sztuk
-
Mąka
-
Brokuł- 500 gram
-
Pieczarki- 100 gram
-
Mleko- ½ szklanki
-
Masło/olej
WYKONANIE:
1.Przez 7 minut gotuj w osolonej wodzie brokuły. Postaraj się , aby ich nie rozgotować. Po ugotowaniu odcedź je , a potem ostudź.
2. Masłem lub olejem wysmaruj naczynie żaroodporne i przenieś do niego ostudzone brokuły i pokrojone pieczarki w plastry.
3. Do miseczki wbij jajka, dolej mleko i wsyp mąkę oraz dopraw do smaku pieprzem, sola i ulubionymi ziołami.
4. Przygotowaną mieszanką polej warzywa. Piecz przez 30 minut w 180 stopniach.
Życzę smacznego!
Komentarze