Wątróbka zrobiona w ten sposób wyjdzie delikatna oraz bardzo miękka. Po prostu niebo w ustach.
Wiele wartości odżywczych ma w sobie wątróbka wołowa. Doda Ci energii na cały dzień oraz zachwyci swoim pysznym smakiem. Szczególnie powinny ją jeść osoby z niedoborem żelaza oraz cynku.
Jest również niskokaloryczna oraz lekkostrawna. W większej ilości powinny jeść osoby o małym poziomie hemoglobiny. Zachęca ona również swoją niską ceną. Jest popularnym daniem, a co najważniejsze nie drogim. Zastanawiasz się jak ją odpowiednio zrobić?
Lubisz wątróbkę, ale chętnie spróbujesz zrobić ją w inny sposób. Zachęcam Cię do skorzystania z mojego przepisuj, gwarantuje że wszystkim na pewno będzie smakowała. Przygotuj potrzebne składniki.
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
600 gram wątróbki
-
Cebula
-
Jajko
-
Do panierki mąka kukurydziana
-
3 ząbki czosnku
-
Łyżeczka soli
-
Łyżeczka cukru
-
1,5 łyżeczki sody
-
Olej słonecznikowy do smażenia
SPOSÓB WYKONANIA:
1.Na początku umyj oraz osusz wątróbkę. Pokrój w dużą kostkę.
2.Zacznij przygotowywać marynatę. Do miski wbij jajko, dodaj cukier, sodę oraz sól, następnie przez praskę przeciśnij czosnek. Wymieszaj to z wątróbką. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
3.Pokrój cebulę, następnie podsmaż na oleju słonecznikowym.
4.Kawałki zamarynowanej wątróbki obtocz w mące, następnie smaż na oleju. Trochę masła możesz dodać do smaku. Smaż z każdej strony po 3 minuty.
5.Na podsmażoną oraz zarumienioną wątróbkę wsyp usmażoną wcześniej cebulę , pamiętaj aby zmniejszyć temperaturę. Smaż tak przez 5 minut. To już wszystko!
Przygotowana wątróbka z tego przepisu jest delikatna oraz miękka. Jej skórka jest chrupiąca. Każdego skusi piękny zapach wątróbki. Przepis ten jest bardzo prosty oraz szybki w przygotowaniu.
Koniecznie przygotuj wątróbkę z tego przepisu, a Twoja rodzina będzie zachwycona, koniecznie podziel się ich reakcją. Napisz swoją opinię.
Komentarze