Świąteczna misa czekoladowa
Jeśli szukacie oryginalnego pomysłu na dekorację stołu, ten przepis jest dla Was! Ta wspaniała czekoladowa misa nie tylko nacieszy oczy, ale też może stać się deserem tuż po świętach! Jej zrobienie jest bardzo proste, a rozmiar można dobrać jaki chcecie. Tylko pamiętajcie, że to czekolada – unikajcie miejsc ciepłych i nasłonecznionych!
Składniki:
2 tabliczki czekolady mlecznej
2 tabliczki czekolady białej 2 łyżeczki masła
balon
SOURCE: COPYRIGHT SMACZNE.TO
Przygotowanie:
1.Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, w osobnych miseczkach. Do obu czekolad, jeszcze gorących, wmieszać po 1 łyżeczce masła i dokładnie wymieszać.
2.Balon nadmuchać do pożądanych rozmiarów, ustawić końcówką do dołu, w miseczce.
3.Nakładać łyżeczką warstwy czekolady, pozwalając aby spływały po balonie.
4.Po każdej warstwie schłodzić w lodówce. Po nałożeniu ostatniej warstwy schłodzić przynajmniej godzinę.
SOURCE: COPYRIGHT SMACZNE.TO
Tak przygotowana ozdoba nie tylko będzie pięknie wyglądała na stole, ale też nie będzie kurzyła się kolejny rok na szafie, bo zaraz po świątecznym śniadaniu można ją zjeść!
SOURCE: COPYRIGHT SMACZNE.TO
Całe przygotowanie możecie obejrzeć w krótkim filmiku poniżej:
Komentarze