Imbir- Ma zastosowanie wszechstronne- pomoże przy diecie odchudzającej oraz poprawie problemy trawienne.
W okresie jesienno-zimowym imbir stosowany jest jako naturalny antybiotyk , który pomaga w walce z przeziębieniami. Stosowany jest również jako przyprawa , która ma piękny aromatyczny zapach oraz posiada właściwości spalające tłuszcz.
Naturalnym środkiem przeciwwirusowym jest przepis na syrop cytrynowo- imbirowy.
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
Cytryna
-
300-3500 g imbiru
-
150-200 g miodu
WYKONANIE:
1.Wszystkie pestki usuń z cytryny, następnie w plasterki ją pokrój. Oczyszczony imbir na kilka części pokrój. Całość zblenduj na jednolitą masę , następnie dodaj miód. Wszystko dokładnie wymieszaj.
2.Łyżeczkę gęstego syropu dodawaj do napojów ciepłych np. mleka czy herbaty lub pij łyżeczkę gotowego syropu codziennie. W zamkniętym słoiczku przechowuj w lodówce gotowy syrop.
Gdy pojawią się zaostrzone jelitowo-żołądkowe objawy koniecznie przerwij picie syropu i szybko skonsultuj się z lekarzem.
Witaminową bombom jest przygotowana mieszanka. Ureguluje Twoją wagę, oczyści skutecznie organizm ze złego cholesterolu oraz toksyn.
Właściwości korzystne imbiru wzmacniają organizm, odporność wspomaga cytryna, pracę wszystkich narządów ureguluje miód oraz ma tonizujące właściwości.
Jedno zdrowie za pomocą trzech składników.
Komentarze