Domowe gofry- zawsze korzystam z tego przepisu. W szybki sposób otrzymasz pyszne gofry.
Najlepszym deserem są właśnie gofry. Każde dziecko się nimi zajada. Każdy dorosły je gofry z różnymi dodatkami. Głównie jemy je z bitą śmietaną, owocami, fuzuliną wiśniową, polewą czekoladową, truskawkową lub toffi, z dżemem lub kremem czekoladowym. Dużo sposobów , ale zawsze smakują wyśmienicie.
Podać je możesz swoim przyjaciołom lub na przyjęcie rodzinne. Spisują się doskonale w upalne dni lub podawane jako samodzielny deser.
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
Stopione masło- 100 gram
-
Mąka -250 gram
-
Ciepłe mleko- pół szklanki
-
Cukier- 100 gram
-
Jajka- 2 sztuki
-
Proszek do pieczenia- łyżeczka
PRZYGOTOWANIE:
1.Za pomocą miksera ubij jajka z dodatkiem cukru. Powoli dodawaj ciepłe mleko oraz roztopione masło ciągle ubijając. Na sam koniec dodaj proszek do pieczenia połączony z mąką.
2.Przygotowane ciasto piecz za pomocą gofrownicy. Użyj specjalnej silikonowej formy jeśli chcesz upiec w piekarniku.
Użyj większej ilości cukru jeśli chcesz, aby były słodsze. Jak masz ochotę to po upieczeniu posyp je cukrem pudrem.
Życzę smacznego!
Komentarze