Kolendra uzdrawia kolana, odbudowuje kości i stawy. Prosty przepis.
Ten magiczny składnik to kolendra.
Jej właściwości zdrowotne są wykorzystywane do leczenia i łagodzenia objawów różnych chorób. Jednak jeszcze niewiele osób ma tego świadomość i taką wiedzę. A bardzo skorzystałoby ich zdrowie.
Oto lista najważniejszych korzyści, jakie da Ci spożywanie kolendry:
-
świetny lek moczopędny
-
leczy kamienie nerkowe
-
poprawie funkcjonowanie wątroby
-
poprawia procesy trawienia
-
eliminuje tłuszcz z organizmu
-
stabilizuje poziom cholesterolu
-
usuwa owrzodzenia jamy ustnej
-
zmniejsza poziom cukru we krwi
-
eliminuje zapalenie spojówek
-
poprawia wzrok
-
usuwa stany zapalne kolan i stawów biodrowych
Przygotowanie:
-
Posiekaj garść liści kolendry oraz natki pietruszki, a następnie umieść wszystko w garnku i zalej wodą.
-
Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, tak aby usunąć chlorofil. Na koniec odstaw pod przykryciem do ostygnięcia.
-
Zimny odwar przelej do słoika i postaw w lodówce. Można przygotować od razu tyle odwaru, by wystarczyło na kilka dni.
-
Jedna szklanka dziennie tego leczniczego odwaru będzie wystarczająca na pozbycie się na stałe dolegliwości, które zostały wyżej wymienione.
Komentarze